fredag 31. oktober 2008

ensom james til vennesla


trond har bedrevet fraksjonsvirskomhet denne helga og gjort en jobb med figur flint i vennesla. plassen het digg og var tettpakket med folk i halloween kostymer. mye skumle greier, men det virka som om bandet var mest skremmende, ettersom publikum valgte å betrakte konserten på trygg avstand. de var visst fornøyde, kanskje nesten begeistret, men mest på det indre plan, tydeligvis. men det er jo ikke dårlig bare det. dessuten låt bandet bra. høyt og bra.

torsdag 30. oktober 2008

mandagsjames


kommende mandag, og sånn ca hver fjerde mandag fremmover, kommer vi til å dukke opp på charlies. da vil vi ha med oss gjester, kompiser, godt humør og et solid knippe låter vi ønsker å spille for dere. hva denne mandagstingen skal hete, er vi ikke helt enige med oss sev og andre om ennå, men denne gangen går det under navnet happy monday på oppfordring fra en av gjestene våre. gjestene denne gang er foresten kjell, som ble syk sist vi skulle ha spilt med ham, og david, som forhåpetligvis holder seg frisk. dettte opplegget er ikke i stedet for mandagsjamen, det er i tillegg til den. en utvidelse av tilbud du har på mandager med andre ord.

onsdag 22. oktober 2008

Dette har strengt tatt ingenting med oss å gjøre, men det er rett og slett for bra til ikke å legge ut.

Det er selvsagt verdt å merke seg at Cotton Fields var et must for musikere allerede før Creedence...

tirsdag 14. oktober 2008

Valhall - end of season party

stille før stormen
det må vel snart kunne kalles en tradisjon; james band spiller til alle stuper hos valhall hd. helgas besøk kan i så måte ikke sies å være noe unntak, men kvelden fikk en litt uventet vri da det dukket opp en hel gjeng gjesteartister. nå er det ikke noe nytt at andreas stepper inn på trommer, men det var flere andre som også steppet inn. bassist og gitarist (eg e så sinnsykt dridas) fra ingentign stakk innom og jammet på et par låter med diverse jb medlemmer bak trommene. froggy fikk også slått fra seg, og stian fra florø viste seg å være en knallbra gitarist. i tillegg klemte trubadurix ut flere låter. siste james-mann dro hjemover i åttetida med stiv nakke, sår hals, øresus og immigrant song på hjernen: The hammer of the gods will drive our ships to new lands,To fight the horde, singing and crying:Valhalla, I am coming!

erlend og kay - bandkontakten vår

froggy bak trommene

stian, erlend, anders


valhall-logo, gaffa og erlend

lørdag 11. oktober 2008

stol aldri på et sanganlegg


enkelte i publikum jobba minst like hardt som bandet

i går gjorde vi tabben å stole på at anlegget på en liten trivelig pub skulle være stort nok til å spre lyden av basstromme, gitar og vokal til alle pubens gjester. vi tok feil. vi tar det på vår kappe. vi tar selvkritikk. vi sal nedsette en granskningskomite for å finne ut nøyaktig hvor det sviktet, for vi vet jo bedre.

dessverre førte denne feilvurderigen til irriterende lydproblemer i første sett. surt, for her hadde vi tenkt å få presentert masse nye greier, og så kom det ikke skikkelig frem. eller ut. eller opp. eller inn. problemet ble imidlertid løst i første pause.

resten av kvelden valgte vi å gi publikum det de måtte ønske seg av gamle travere. en skal tross alt belønnes for å ha gjort det beste ut av en litt rotete situasjon. det viste seg fort at de nye stengetidene er noe tull (det har vi vel visst), for moroa var over lenge før folk lå på gulvet og gapte etter luft. svette og tunghørte vandret folket ut i natta på jakt etter mer god rock...

rettelse

ble gjort oppmerksom på en liten feil/forglemmelse i går. bildet av kjell (fra markens 2004) som jeg postet er ikke et illustrasjonsfoto fra ntb (det visste vi nok alle), det er et bilde jeg en gang hentet hos kengurufoto. feilen er herved rettet opp.

fredag 10. oktober 2008

javel i kveld


kl elleve i kveld går vi på scenen på javel, og for å rette opp urettferdighteten i at erlend var helt usynlig i sin krok på charlies på mandeg, har vi plassert ham fremst og valgt å gjemme anders og trond i hvert sitt hjørne. men alle kommer til å være både synlige og hørbare. ta turen innom o du føler for det. forhåpentligvis blir det håpløst fullt i den bittelille puben.

tirsdag 7. oktober 2008

mandagsjam 6 okt

det var vel i grunnen en ganske schizofren jam på charlies i går. på den ene sida hadde man gutta fra konsen som spilte swing og jazz av typen som har vært ganske umoderne ganske lenge, på den andre sida var jb, som spilte rock som har vært umoderne enda lenger. midt i mellom fant man ronny, den syngende bartender, som var limet som holdt alt sammen. kjell klarte å pådra seg snue og uteble, trond fikk hukommelsestap som vanlig, men kom allikevel.

anders og trond. erlend er bortgjemt i en krok

en trenger vel ikke å gå i detalj når det gjelder kveldens begivenheter, men noen ting kan nevnes:

  • kåre synger like bra som alltid
  • haldor har fått seg gitar og vrengboks som låter sykt bra
  • charliespublikummet er konge på allsang
  • trompet rett i øret blir litt mye

ellers så har nok organisasjonen trom frem! litt å gjøre. makan til bortstuing av trommis har vi ikke sett på evigeter - et knøttlite sett gjemt i et mørkt, avsidesliggende hjørne på scenen. sånn kan det jo ikke være...

konsenfolket holdt fortsatt jammen gående da vi måtte pakke kofferter og dra - vi er da tross alt voksne menneser som må på jobb om morgenen.

den syngende bartender litt ute av fokus

søndag 5. oktober 2008

jam i morra

fikk besøk av vår venn kåre på øving i dag. sammen med ham gjester vi jammen på charlies i morra. skal spille remedy, loving cup, cinnamon girl, war pigs (nå med tekst), roll um easy og sikkert en hel masse annet, for jeg fikk nettopp sms om at kjell også kommer til å dukke opp med gitar, amp og oppvarmet strupe. hvem kjell og hvem kåre? vet du det ikke så er det sannelig på tide å finne ut. stikk innom charlies i morgen, mandag. og om du allerede vet hvem vi snakker om, vet du at dette er noe en bør få med seg. vi ses.

(kengurufoto)

torsdag 2. oktober 2008

halvferdige demoer

det er lenge siden sist skive kom ut, og det er på tide med noe nytt. den gode nyheten er derfor at nye ting er på vei. de er bare litt sånn forsinket. 'nye' låter har blitt spilt live det siste året og vil fortsette å dukke opp på konserter fremover. vi har flyttet hjem til bjelle igjen (mer om dette seinere) og satser på å drive innspilling der i vinter. i mellomtiden skal vi prøve å slippe halvferdige demoer, øvingsopptak og andre greier. først ut er et opptak fra tronds hjemmestudio. enjoy!

p.s: grunnen til at demoen serveres med bilde er rett og slett at jeg foreløpig ikke har funnet noen enkel måte å legge til bare musikk. derfor får du et bilde med på kjøpet. et kjent og kjært bilde av oss som snakker, og det er vi jo gode til...